Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kuveyt Emiri'ne karşılama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kuveyt Emiri'ne karşılama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Al Ahmed Al Jaber Al Sabah'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı.

Kuveyt Emiri Sabah, göreve 16 Aralık 2023'te başladıktan sonra Arap dünyası dışındaki ilk resmi yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştirdi. Diplomatik ilişkilerin 60. yıl dönümünde düzenlenen bu ziyaret, 7 yıl aradan sonra Kuveyt'ten Türkiye'ye gerçekleştirilen ilk ziyaret olarak kayda geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Emiri Es Sabah'ı, Esenboğa Havalimanı'nda törenle karşıladı.haber-fotografi-20.jpgRESMİ TÖRENLE KARŞILAMA

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kuveyt Emiri Es Sabah için resmi karşılama töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Es Sabah, törenin ardından ikili ve heyetler arası görüşmelere başlayacaklar. Devlet Nişanı Tevcih ve anlaşmaların imza töreninin ardından ise Erdoğan, Kuveyt Emiri Es Sabah'a onuruna resmi bir akşam yemeği verecek. Bu karşılamayla Türkiye ile Kuveyt arasındaki ilişkilerin güçlenmesi ve iş birliğinin artması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.